Vazdušni jastuci (airbags)

Većina novijih vozila je opremljena vazdušnim jastucima, od jednog smeštenog u upravljaču (volanu) do 10 i više. Potisni gas u vazdušnim jastucima je natrijum-azid (NaH3), opasna supstanca koja je štetna za udisanje i može izazvati opekotine na koži. Natrijum-azid je letalan po bakterije, gljive, sisare a u dozama od nekoliko grama i smrtonosan i za ljude. Unošenjem u organizam gutanjem ili putem kože u količini od 50 miligrama može izazvati petominutnu komu odrasle osobe. Krvni pritisak kontaminnirane osobe će pasti i javiće se trahikardija srca. Gutanje nekoliko grama natrijum-azida smrtonosno je, a smrt nastupa za manje od 30 minuta.

Natrijum-azid je rastvorljiv u vodi i putem drenažnog sistema može dospeti u kanalizacioni odvod, potoke, jezera ili podzemne vode i tako zagaditi životnu sredinu [4].

Vek trajanja vazdušnih jastuka, po tvrdnjama proizvođača, jeste od 10 do 15 godina. Starenjem vazdušnog jastuka doći će do mrvljenja i zamora modula vazdušnog jastuka. Sam natrijum-azid u modulu vazdušnog jastuka upakovan je u metalni kanister prečnika od 50 milimetara. Vazdušni jastuk na strani vozača sadrži 450 grama natrijum-azida. Dok na suvozačevoj strani natrijum-azid je upakovan u metalni kanister prečnika 150 milimemetara i sadrži 200 grama natrijum-azida. Pored toga, u ponekim vozilima postoje i vazdušni jastuci ugrađeni u sedišta koji takođe mogu sadržati natrijum-azid.

Neaktivirane vazdušne jastuke čuvati u unutrašnjem prostoru, zaštićene od vremenskih neprilika, kako bi se kasnije mogli preprodati. Sa njima treba pažljivo rukovati zbog eksplozivnog karaktera [5].

Sečenjem centralnog stuba i grede ispod vrata, obično se  – nepotrebno – bezglavo seče i deo sistema modula vazdušnog jastuka. Dolazi do oslobađanja natrijum-azida i prašine iz cevčice. Ovo se često dešava gde se “kombi” oprema upotrebljava za sečenje osnove stuba.

Iz 2.3 miliona istrošenih motornih vozila svake godine u Velikoj Britaniji tenhničari sve više uklanjaju vazdušne jastuke i skladište ih. Neki ostaju u automobilima, ostavljeni da propadaju na mestu. Oni oštećenjem načeti eksplodiraju, i tako oslobađaju natrijum-azid i prašinu ili Hydrazoic Acid (Hydrogen azide) opasnu za udisanje.

Skladištenje vazdušnih jastuka predstavlja problem mnogim organizacijama. Skladišta moraju da zadovolje minimalne kriterijume bezbednosti, vodootpornosti i jasnog obeležavanja. Medotologija kontrole skladišta takođe se zahteva. Licence za skladištenje vazdušnih jastuka u Velikoj Britaniji obično se pribavljaju od lokalnog ovlašćenog sekretara trgovine eksplozivnim supstancama [6].

Iz sigurnosnih razloga, nijedna od ovih aktivnosti ne treba da se izvršava bar 20 minuta posle skidanja akumulatora sa iskorišćenog motornog vozila.

Preporučuje se da se vazdušni jastuci rasklapaju in-situ odgovarajućom opremom. Ukoliko se ovaj pristup preduzima, prozori na vratima moraju biti spušteni. Kada je u pitanju motorno vozilo sa električnom centralnom bravom to je neophodno uraditi pre skidanja akumulatora.

0 comments

Add your comment

Commenting is allowed only for registered users.

Other articlesgo to homepage

Potrošnja automobila

Potrošnja automobila(0)

Pogledajmo koliko energije prosečan automobil dnevno troši? To ćemo izračunati sledećom jednačinom: gde je EPD (energija potrošena po danu), PRD (pređena razdaljina po danu), RJG (razdaljina po jedinici goriva), a EJG (energija po jedinici goriva). Ako, sada, uzmemo za dnevnu pređenu razdaljinu automobila u Srbiji 30 km, a za razdaljinu po jedinici goriva, tj. potrošnju

read more

Contacts and information

„Centar za održive zajednice“, nevladina je organizacija sa sedištem u Novom Sadu čiji je cilj zaštita životna sredine, održivi razvoj, promocija održive proizvodnje i potrošnje, univerzalnih ljudskih prava, dobrobiti za životinje i prava potrošača.

Social networks

Most popular categories

Buy This Theme
© 2011 Gadgetine Wordpress theme by orange-themes.com All rights reserved.